Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XIII. diel

Cestoviny, najlepšie celozrnné, grahamové či špaldové sme tu už dlhšie nemali. Zároveň bude v tomto zimnom čase celkom fajn dodať telu zopár čerstvých vitamínov. Dnešné kulinárium vám preto prináša jedlo, ktoré si viete obmieňať podľa chuti a sezóny. Rýchle, lacné a zdravé – cestoviny so zeleninou.

cestoviny so zeleninou

Potrebujeme:

100 g cestovín, 60 g karfiolu, 60 g brokolice, 50 g mrkvy, 1 ČL masla, 50 ml zeleninového vývaru, 50 g kukurice, mleté čierne korenie, soľ, nasekaná bazalka, 20 g strúhaného parmezánu.

Postup:

Cestoviny pripravíme podľa návodu. Karfiol a brokolicu nalámeme na ružičky a varíme vo vriacej vode asi 3 minúty. Mrkvu ošúpeme, nakrájame najemno a podusíme na masle. Zalejeme vývarom, pridáme brokolicu, karfiol a kukuricu a spolu povaríme asi 5 minút. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a bazalkou. Servírujeme so špagetami posypané parmezánom.

Kathushkin tip: „Ako základ odporúčam použiť celozrnné cestoviny. Počas dusenia zeleniny môžete zmes ochutiť pár kvapkami sezamového oleja alebo sójovej omáčky. Hotovú zmes neváhajte na tanieri jemne posypať vločkami riasy Nori.“ :)

Foto: Kathushka

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*