Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XI. diel

S novým rokom sa na stránky webmagazínu Oslavuj.sk vracia aj obľúbené kulinárium. Kathushka si pre vás pripravila po sviatkoch hneď dva očistné recepty. Dnes začíname zľahka – výdatnou polievkou, ktorá však nezaťaží vaše tráviace ústrojenstvo. Naopak, ovsené vločky majú práve prečisťujúci charakter a karfiol spolu s petržlenom dodajú vášmu telu stratené vitamíny a minerály. Prajeme dobrú chuť! A o týždeň už priostríme. ;)

Ovsená polievka s karfiolom

Potrebujeme:

60 g ovsených vločiek, ružičky karfiolu, soľ, 1 l zeleninového vývaru, kúsok zelerovej vňate, 1 dl mlieka,         1 lyžicu masla alebo oleja, petržlen, karí.

Postup:

Ovsené vločky vsypeme do vriacej osolenej vody, uvedieme do varu, pridáme na drobno nakrájaný karfiol, zelerovú vňať a varíme, až kým vločky aj karfiol nezmäknú. Vňať vyberieme, do polievky pridáme mlieko, bujónovú kocku, tuk, karí a polievku necháme prejsť varom. Pri podávaní ju posypeme posekaným petržlenom.

Kathushkin tip: „Namiesto mlieka použite vo vode rozpustnú alternatívu – práškové sójové mlieko. Taktiež odporúčam radšej ako maslo použiť lyžicu olivového oleja. Hotovú polievku môžete okrem petržlenu posypať aj vločkami riasy Nori. Zaujímavú chuť polievočke dodá aj pár kvapiek sezamového oleja.“

Foto: Kathushka

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*