Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XCII. diel

Do ďalšej etapy kulinária vstupujeme spolu s Kathushkou po dlhšej jesennej odmlke. Začína pomaly a vzdušne – šťavami. Tie sú ľahké na trávenie, plné enzýmov a živín, skvelé pre zdravie, pri detoxikácii, pri chudnutí, na posilnenie imunity alebo proste len tak – vhodné deťom a manželovi na desiatu.

Lahodné šťavy

Potrebujeme:

Zeleninu a ovocie (akýkoľvek druh), bylinky, korenie a lis na ovocie.

Postup:

Ovocie a zeleninu dôkladne očistíme pod teplou vodou, nakrájame a odšťavíme v nízkootáčkovom lise. Okamžite skonzumujeme alebo v prípade potreby uschováme na pár hodín v chlade v sklenenej fľaši.

Pri príprave štiav je na úvod potrebné dodržiavať iba 4 základné pravidlá:

  1. Zeleninu nemiešajte s ovocím!
  2. Ovocie nemiešajte so zeleninou!
  3. Iba mrkva sa môže kombinovať aj s ovocím a iba jablko aj so zeleninou!
  4. Citrusy nekombinujte so sladkým ovocím!.

Kathushkine kulinárium nájdete už aj na Facebooku.

Kathushkin tip:

“Časom sa naučíte kombinovať rôzne chute ovocia a zeleniny. Nebojte sa experimentovať a dochucovať ich aj rôznym bylinkami a korením, napr. odšťaveným zázvorom, mletou škoricou, klinčekmi, riasami, chlorelou a ďalšími. Odporúčam tiež skvelú knihu – Dr. Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy.“

PS PS: Stiahnite si zdarma elektronickú kuchárku Kathushkine kulináriumTU.

Foto: Katharina Kosturska

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*