Kathushkine kulinárium na pokračovanie… XCI. diel

Vytvorte si svoj vlastný zimný šalát zo sezónnej zeleniny. Nebojte sa použiť suroviny, ktoré prebývajú vo vašej pivnici. Zapojte fantáziu a siahnite po kapuste, kalerábe a červenej repe. Vitamíny sa vám určite zídu.

Zimný šalát

Potrebujeme:

Zopár listov hlávkovej kapusty, sezónnu zeleninu (kaleráb, kvaka, farebná paprika, červená repa a ďalšie), ochutené tofu, vlašské orechy, petržlenovú vňať, extra panenský olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, umeocot, citrónovú šťavu.

Postup:

Kapustné listy dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme umytú a nakrájanú zeleninu, tofu nakrájané na kocky, posypeme orechmi a zalejeme zálievkou z olivového oleja a cesnaku, ochutenú niekoľkými kvapkami umeoctu a citrónovej šťavy. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Kathushkine kulinárium nájdete už aj na Facebooku.

Kathushkin tip:

“Do šalátu ku kapuste môžete pokojne namiešať aj iné listové šaláty, napr. polníček, rukolu a ďalšie. Na spestrenie sú červená a žltá paprika nakrájané na tenké prúžky ako stvorené. Nebojte sa ani rôznofarebných cherry paradajok.”

Personalizujte svoju kuchársku vášeň vďaka Kulinárskemu Fanshopu.

PS PS: Stiahnite si zdarma elektronickú kuchárku Kathushkine kulináriumTU.

Foto: Katharina Kosturska

Prečítajte si aj:

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*