Kathushkine kulinárium na pokračovanie… VIII. diel

Sneh, zima, mráz, veselá guľovačka, šantivá sánkovačka či kondičná lyžovačka, to všetko sú okolnosti a situácie, po ktorých nezohreje nič lepšie ako poriadna porcia hustej domácej krémovej cesnačky. Teplá polievka zasýti, je zdravá a chutná, skrátka na toto obdobie priam stvorená.

Francúzska krémová cesnačka

Potrebujeme:

60 g masla, 2 – 3 celé hlávky cesnaku, 2 menšie cibule, 1/2 litra mlieka, 1/2 litra vývaru, 5 väčších zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, bageta.

Postup:

V hrnci rozpustíme 30 g masla, pridáme všetok cesnak – celé strúčiky, opečieme to do zlatista. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a osmahneme ďalšie 2 – 3 minúty. Ďalej pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky a zvyšok masla. Pridáme vývar a mlieko, necháme variť, kým všetko nezmäkne.

Hotovú polievku rozmixujeme do krémova, pridáme korenie a servírujeme s opečenou bagetou. Nakrájame bagetu na kolieska, opečieme a môžeme ju pridať rovno do polievky.

Kathushkin tip: „Aj v tomto prípade som namiesto mlieka použila v pol litri vody rozmiešanú práškovú srvátku. Myslím, že tie zemiačky stačia aj 3 – 4 väčšie. Rovnako aj v tomto prípade môžete vyskúšať alternatívu s nastrúhaným alebo na kocky nakrájaným tvrdým syrom. A na záver vás isto príjemne prekvapí fakt, že aj keď ide o cesnakovú polievočku, cesnakovo „otravne“ vám po nej z pusy voňať nebude. :)


Foto: Kathushka

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*