Kathushkine kulinárium na pokračovanie… VI. diel

Je tu štvrtok, a teda čas na gurmánsku porciu z Kathushkinho kulinária. Čaká na vás cícerová polievočka s pórom zo série lahodných krémových polievok. Výživná, plná vitamínov a minerálov a zaručene chutná. :) Dajte si ju s nami!

Cícerová polievočka s pórikom

Potrebujeme:

340 g cíceru (namočený cez noc), 1 stredný zemiak, 5 stredných pórov, 1 PL olivového oleja, 1 PL masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 850 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru.

Postup:

Všetok pór si nakrájame na menšie polmesiačiky alebo krúžky (pozor! pri umývaní je potrebné byť dôsledné, pórik má špinku skutočne vo všetkých vrstvách obalu) a zemiaky na malé kocky. Vo veľkom hrnci necháme rozpustiť maslo a olej a krátko na ňom opražíme nadrobno pokrájaný cesnak. Pridáme zemiaky a pór a všetko spolu chvíľu popražíme. Zalejeme vývarom, osolíme a dokoreníme. Takto spolu varíme cca. 5 – 7 minút. Potom do hrnca vhodíme odkvapkaný cícer (ten sme si na začiatku uvarili, varí sa cca. 50 – 60 minút). Takto spolu s cícerom varíme polievku ešte ďalších 5 – 10 minút.

Potom odstavíme z plynu a do misky odoberieme 1/3 hotovej polievky. Zvyšné 2/3 rozmixujeme na kašu.

Na záver spolu všetko zmiešame a servírujeme posypané postrúhaným parmezánom.

Kathushkin tip: „Do svojej polievočky dávam 2 veľké póriky a myslím, že aj stačia. Ale vyskúšajte si to sami podľa vašej chuti. Myslím si, že tých zemiačikov možno pridať pokojne aj dva kusy. Parmezán vyzerá pri servírovaní zaujímavejšie, ak ho narežete na jemné plátky pomocou špeciálneho noža na syry alebo klasickou škrabkou na zemiaky.“  :)

Foto: Kathushka

Páči sa 5 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*