Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LVI. diel

Ďalším chodom v našom seriáli o makrobiotickom vianočnom varení je ryba. Tradičná aj netradičná zároveň. Pre Slovákov je zatiaľ stále vianočnou klasikou kapor. Ale vysmážať v trojobale sa u nás nebude. :)

Vianočný kapor

Potrebujeme:

4 porcie kapra, 4 PL sójovej omáčky, 4 väčšie cibule, 1 KL rasce, 4 KL čerstvej zázvorovej šťavy, 6 PL sezamového oleja.

Postup:

Kapra potrieme sójovou omáčkou, pekáč vytrieme olejom. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska a uložíme na pekáč. Na cibuľu vložíme porcie kapra, posypeme rascou a pokvapkáme zázvorovou šťavou. Podlejeme troškou vody a pečieme do mäkka.

Kathushkin tip:

Zázvorovú šťavu získame tak, že si čerstvý koreň zázvoru (ďumbiera) nastrúhame nadrobno a následne rukami z neho vytlačíme šťavu.

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*