Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXXV. diel

Naservírujte si na tanier jar. Šalát pestrý ako lúka sama sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Záleži na vašom guste, avšak nezabudnite na klíčky a kvietky. Cenovo dostupná vitamínová bomba na vás čaká možno neďaleko za domom.

Jarný šalát

Potrebujeme:

Rôzne šalátové listy, čerstvú púpavu, klíčky a dostupnú zeleninu.
Na ochutenie: umeocot a extra panenský olivový olej alebo petržlenovo-cesnakovú pochúťku.

Postup:

Šalátové a púpavové listy poriadne umyjeme, nakrájame, pridáme umytú a nakrájanú zeleninu, posypeme klíčkami a tesne pred podávaním pokropíme umeoctom a olivovým olejom alebo petržlenovo-cesnakovou pochúťkou.
Ozdobíme jarným kvietkom.

Kathushkin tip:

“Jarný šalát má nespočetne veľa variácií (podľa výberu zeleniny, šalátov a klíčkov) a je ideálny na raňajky, obed či večeru. Púpavu do šalátu prirodzene zbierame ďalej od ciest a vyberáma najmä mladé lístky.
V šaláte na obrázku bol použitý ľadový šalát, červená čakanka, uhorka a klíčky cíceru a zelenej šošovice. Odporúčam posypať aj vločkami riasy Nori.”

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*