Jablkové rezy so šľahačkou

Jablká zapečieme so šľahačkou. Prečo nie? K tomu pudingový prášok a maslo s cukrom. Nechýba ani tuhá pena z bielkov. Jablkové rezy inak.

Potrebujeme:

Na cesto: 300 g polohrubej múky, 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker, 50 g cukru, ½ KL soli, 150 ml mlieka, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na náplň: 500 g kyslejších olúpaných a nastrúhaných jabĺk, 100 g zmäknutého masla, 100 g cukru, 1 balíček (40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker, 2 vajcia, 250 ml smotany na šľahanie

Postup:

1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

2. Cesto rozvaľkáme a položíme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie.

3. Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

4. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.

5. Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 ºC
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút

6. Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.

Prečítajte si aj:

Páči sa 2 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*