Hummus z červenej repy

Cícerový hummus isto poznáte. No servírovali ste ho už aj v bordovej verzii? O slovo sa hlási červená repa a teda cvikla. Je známa tým, že všetko, čo s ňou príde do kontaktu, očervenie. Užite si novú podobu obľúbeného vegetariánskeho pokrmu. Recept prináša blogerka Rebeka z Fresshion.

Potrebujeme:

250 g uvareného cíceru, 125 g červenej repy (tú si môžeme upiecť, alebo použiť sterilizovanú, či uvarenú), 1 väčší strúčik cesnaku, 1/4 citróna, 30 g tahini (sezamová pasta), 20 ml kvalitného olivového oleja, soľ, čierne korenie, balenie Knäckebrot ražný, nakrájanú zeleninu (uhorku/mrkvu/zeler), sezamové, ľanové alebo tekvicové semienka.

Postup:

Cícer spolu s červenou repou vložíme do mixéra, pridáme tahini, roztlačený strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, olivový olej a rozmixujeme na hladkú hmotu. Ochutnáme, dochutíme korením, soľou, prípadne citrónom a necháme aspoň 20 minút odležať v chladničke. Hummus podávame na Knäckebrote pokvapkaný olivovým olejom a posypaný semienkami.

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*