Hrušková torta frangipane

Pojem frangipane pochádza z talianskej kuchyne a ide o mandľovú (marcipánovú) náplň, ktorá sa používa v rôznych koláčoch, tortách a pečive.

Potrebujeme:

Na cesto:
1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g)

Na náplň:
150 g Marcipánu Dr.Oetker, 2 vajcia, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 2 PL rumu
štipku soli, kôru z chemicky neošetreného citróna, 3 zrelé hrušky

Na potretie:
3 zarovnané PL marhuľového džemu

Postup:

1. Vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Vložíme ho do vymastenej koláčovej formy (Ø 28 cm), orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

2. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 35 minút

3. Zohrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.

TIP: Frangipane torta chutí aj s višňami, broskyňami, jablkami… ;)

Prečítajte si aj:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*