Hrášková polievka s pestom

Zelený štvrtok je môj obľúbený deň, pretože si nemusím lámať hlavu s tým, čo navarím. Farba jasná a možností je viac, ako sa na prvý špenátový pohľad môže zdať. Keď čerstvý hrášok ešte nedostať, aj mrazený splní náš cieľ. Ochutnajte skvelú krémovú polievku, ktorú si isto urobíte viackrát do roka.

Potrebujeme:

400 g mrazeného hrášku, 2 PL bazalkového pesta, malý strúčik cesnaku (nemusí byť), cca 1 PL masla, liter a pol vody, citrónovú šťavu, soľ alebo ume ocot, korenie, riasy či petržlenovú vňať na ozdobu.

Foto: Lusi

Postup:

Do vriacej vody vsypeme hrášok, pretlačíme malý strúčik cesnaku a varíme s pestom cca 10 minút. Odstavíme, pridáme maslo a rozmixujeme dohladka. Dochutíme citrónovou šťavou, ume octom alebo soľou a korením. Polievku podávame posypanú riasami alebo petržlenovou vňaťou.

Tip: Cesnak môžeme nahradiť domácim pestom z medvedieho cesnaku.

Prečítajte si aj:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*