Grilovaný hermelín – video, foto

Ochutnajte grilovaný hermelín. Pripravíte si ho nasledovne: Na dostatočne veľký kus alobalu položíme hermelín, ktorý potrieme olejom z oboch strán. Pridáme nadrobno alebo na tenké kolieska nakrájanú cibuľu, alebo na plátky nakrájaný cesnak. Posypeme grilovacím korením na syr či akýmkoľvek iným korením podľa našej chuti (soľ, mleté čierne korenie, provensálske korenie, oregano, sušená bazalka…). Okraje alobalu pevne uzavrieme, aby bol syr zabalený a šťava nevytekala. Pečieme na grile v prírode či doma na panvici 10 minút z oboch strán. Podávame s pečivom a zeleninou.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, kliknite tu: Grilovaný hermelín.

Okrem hermelína sme neodolali aj iným grilovaným lahôdkam – klasickým klobáskam, cibuľke a tekvici. Tekvicu, cuketu či baklažán grilujeme vždy nasucho, bez oleja, soli a korenín. Inak bude príliš mastná. Až keď je hotová, môžeme ju potrieť pripravenou zmesou olivového oleja so soľou a koreninami.

Foto: Oslavuj.sk

Páči sa 9 ľuďom.


2 komentárov k článku Grilovaný hermelín – video, foto

  1. lily

    k syru sme pridali do balicka este jemne nakrajanu kapiu,a s cerstvymi zemlickami to bola basen :)

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*