Fánky

Fašiangy končia dnes, zajtra na nás čaká Popolcová streda. Kto nestihol, rýchlo nech si upečie sladké fánky. Pochutnajte si pred 40 dňovým pôstom na jednoduchých koláčikoch.

Božie milosti ( fánky)

Potrebujeme:

250 g hladkej múky, 20 g práškového cukru, 1 KL sody bikarbóny, 4 žĺtka, 3 PL rumu, 3 PL kyslej smotany, môžeme pridať aj postrúhanú kôru z polovičky dobre umytého citróna, štipku soli, olej na vyprážanie, práškový cukor na posypanie.

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré na múkou posypanej doske vyvaľkáme asi na 4 mm. Radielkom pokrájame na štvorce, ktoré v prostriedku dva razy prekrojíme.
Pripravené fánky vyprážame v rozpálenom oleji alebo masti po oboch stranách. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

Foto: LiZA

Prečítajte si aj:

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*