Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LXIII. diel

Po dlhej dobe prinášame opäť recept na domáci chlieb. Tentokrát si ho môžete pripraviť ľahko a bez námahy vo vašej vlastnej pekárničke. Tak máte istotu, že nebude obsahovať nijaké farbivá ani nezdravé náhrady. Ako sa napríklad zvykne robiť pri tmavom chlebe, ktorý je len zafarbený karamelom. Na vlastný chlebík bude hrdá každá gazdiná.

Celozrnný chlieb (pečený v pekárničke na chlieb)

Potrebujeme:

2,5 KL olivového oleja, 355 ml vody, 2 KL morskej soli, 2 KL trstinového cukru, 240 g múky T650, 250 g špaldovej celozrnnej múky, 115 g ražnej alebo pšeničnej celozrnnej múky, 1,5 KL sušeného droždia a rôzne semiačka podľa chuti (sezamové, ľanové, tekvicové).

Postup:

Všetky prísady vhodíme do pekárničky v takom poradí, v akom sú napísané, t. j. naprv tekuté a potom tuhé. Semiačka vhodíme až po tom, čo nám to oznámi zvukový symbol na pekárni. Ak si nastavujeme na pekárni odložený štart, semiačka pridáme ešte pred droždím.

Nastavíme program na pečenie celozrnného chleba a hotovo. Po upečení vyberieme z pekárničky a necháme vychladnúť.

Kathushkin tip:

“Na dochutenie chleba, okrem rôznych semiačok, môžeme pridať aj rascu, pšeničné otruby, ovsené vločky alebo drobné kúsky orechov.”


Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 7 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*