Kathushkine kulinárium na pokračovanie… LX. diel

Nový rok začíname tekutým receptom, ktorý vám zabezpečí detoxikáciu po namáhavých sviatkoch. Vybrali sme kapustovo-mrkvovú šťavu na prečistenie čriev a tráviaceho traktu. Počas kúry radšej zostaňte doma, aby vás kapustička v črievkach neprekvapila… ;) Doslova a dopísmena, na zdravie, priatelia!

Detoxikačná šťava

Potrebujeme:

Bielu hlávkovú kapustu, mrkvu a odšťavovač.

Postup:

Kapustu a mrkvu dôkladne opláchneme a nakrájame na kusy a odšťavíme.
Výsledná šťava by mala pozostávať z 2 dielov mrkvovej šťavy a 1 dielu kapustovej. Pijeme 3x denne.

Kathushkin tip:

“Kapusta má po odšťavení tendenciu byť chuťovo ostrá až pikantná, preto je potrebné “zriediť” ju sladkou mrkvou. Pokiaľ ale pocitovo zvládnete aj pomer 1:1, o to lepšie pre vaše zdravie. Nezabudnite tiež na to, že konzumácia kapusty so sebou môže priniesť aj vedľajšie sprievodné čuchovo-akustické znaky tela, preto táto šťava nie je vhodným nápojom ako desiata do kancelárie. Kapustu nenahrádzajte šťavou z kyslej kapusty!
Na odšťavovanie je ideálne použiť pomalootáčkový odšťavovač so slimákovým pohonom, dosiahnete ním kvalitnejšiu a enzymaticky výdatnejšiu šťavu.”

OSLAVUJ.SK TIP: Vyskúšajte na tento prírodný kokteil použiť červenú kapustu. Uvidíte, ako sa vaše raňajky rozohrajú farbami. :)

Foto: Kathushka

Prečítajte si aj:

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*