Cibul’ovo-slivkové taštičky

Sladko-kyslá chuťovka, ktorá spôsobuje závislosť.

Obtiažnosť prípravy: stredná (2B)

Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 16 kusov

Potrebujeme:

Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker, 1 zarovnanú KL soli, 1 zarovnanú KL cukru, 4 PL oleja, 4 PL bieleho balzamikového octu, 250 ml teplej vody

Na náplň: 200 g sušených sliviek, 2 väčšie červené cibule, 4 PL oleja, ½ KL soli, 1 zarovnanú PL cukru, 2 PL bieleho balzamikového octu, 150 g kyslej smotany

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Postup:

1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu
a necháme vychladnúť.

3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

4. Taštičky podávame najlepšie teplé.

TIP: Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu.

Prečítajte si aj:

Páči sa 3 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*