Chrumkavé hviezdičky s krokantom

“Strakaté a chrumkavé, pritom krehké a stvorené na darovanie.”

Doba prípravy: cca 60 minút
Doba pečenia: cca 9 minút na 1 plech
Vystačí na: cca 60 kusov

Potrebujeme:

Na krokant: 100 g sekaných lieskových orieškov, 2 zarovnané PL cukru 1
Na cesto: 280 g hladkej múky, 100 g cukru, 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker, štipku soli, 1 zarovnanú KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 1 vajce, 130 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 zarovnanú PL kakaa
Ostatné: formičku na vykrajovanie v tvare hviezdičky (Ø 6 cm), 3 plechy na pečenie, papier na pečenie.

Postup:

1. Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame oriešky. Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant prikryjeme papierom na pečenie a valčekom rozdrvíme na malé kúsky.

2. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce a maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme dohladka. Tri štvrtiny cesta premiesime s polovicou krokantu. Do zvyšného cesta zapracujeme kakao.

3. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche najskôr vyvaľkáme zo svetlého cesta hrubý plát. Tmavé cesto po kúskoch rozdelíme na svetlé cesto. Obe cestá spoločne rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme z cesta hviezdičky. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a ozdobíme zvyšným krokantom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: cca 9 minút

4. Upečené hviezdičky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

TIP: V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 3 týždne.

Prečítajte si aj:

Páči sa 4 ľuďom.


2 komentárov k článku Chrumkavé hviezdičky s krokantom

  1. LiZa

    Dnes som upiekla hviezdičky :) sú chrumkavé, chutné a krásne ako na obrázku, vrele odporúčam :) :)

  2. LiZa

    tak toto v stredu upečiem, vyzerá to úžasne :) dám vedieť aké budú, mňam :)

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*