Bublanina

Bublanina patrí medzi tie najjednoduchšie recepty, ktoré sú zároveň veľmi obľúbené. Najchutnejšia je s čerstvým ovocím. Podľa sezóny si tak vieme upiecť jahodovú, čerešňovú, ríbezľovú, malinovú či zmiešanú bublaninku.

Čas čučoriedok príde zanedlho, inšpirujte sa teda koláčikom, ktorý zaplavuje endorfínmi a farbí zúbky do modra. :)

Potrebujeme:

6 vajec, 30 dg práškového cukru, 30 dg polohrubej múky, 1 ½ dl oleja, 1 ½ dl teplej vody, ½ kypriaceho prášku do pečiva, cca 0,7 dl fľašu ovocia (môže byť aj zavárané).

Postup:

  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme na penu a postupne pridávame olej a vodu.
  2. Bielky vyšľaháme do tuha. (So štipkou soli to pôjde lepšie.)
  3. Vo väčšej mise opatrne kovovou lyžicou primiešame k bielkom žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  4. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech štandardnej veľkosti.
  5. Na 3 – 5 minút dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Vyberieme a rovnomerne rozložíme ovocie – v našom prípade čučoriedky.
  6. Pečieme pri 160 stupňoch do zlatista. Dreveným špáradlom skúšame, či je bublanina prepečená.
  7. Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladiť.
  8. Pokrájame na úhľadné kúsky a môžeme podávať napríklad s čokoládovou zmrzlinou.

Ovocná bublanina sa hodí k nedeľnému obedu, ale aj na akúkoľvek oslavu. Najviac ňou však asi potešíte malých hostí na detskej párty! :)

Foto: Oslavuj.sk

Páči sa 6 ľuďom.


Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná. Povinné údaje sú označené: *

*